Shadow

Rovfugler finner kjøpesenterets parkeringsplass Md. som et umulig «alternativ» hus

[ad_1]

ANNAPOLIS, Md. – Fersk sjømat er spesiell denne sommeren på Westfield Annapolis Mall.

Som mange shoppere og spisegjester har lagt merke til de siste ukene, holder et par værer opp en kylling i en lysarmatur utenfor den tidligere Macaroni Grill, nær krysset mellom Generals Highway og Bestgate Road.

Du trenger ikke være ornitolog for å vite at fugler vanligvis hekker i nærheten av vann, og en parkeringsplass virker som et morsomt valg for fugler som er avhengige av fersk fisk til mat. Men Dave Brinker, en regional økolog med Maryland Heritage Wildlife Program, en gren av Department of Natural Resources, sier at hekkestedet representerer fremgang, bestandsvekst og en tidligere truet art som har overlevd ved å bli mer motstandsdyktig.

– Vi har nådd bæreevne for naturlige hekkeplasser, sier Brinker og forteller at fuglene historisk sett hekket i døde trær. Da han begynte å jobbe for staten i 1989, var fiskeørnen fortsatt i ferd med å komme seg etter forgiftning med DDT, et plantevernmiddel som tynnet ut eggeskall og desimerte bestander av amerikanske fiskeørner – en annen betegnelse for rovfugler – helt til den ble forbudt i 1972. I 1996 ble det utført en omfattende studie. fant mer enn 3500 hekkende par som hekket i 427 sideelver til Chesapeake Bay, med 1492 par i Maryland.

25 år senere sier Brinker: «Vi er arm-i-arm».

Men fortsatt. Hvorfor en parkeringsplass i sentrum? “Disse fuglene gjør det naturen programmerer dem til å gjøre: leter etter alternativer,” sa Brinker. «For en fugl som tenker utenfor boksen, ser en lysstolpe på en parkeringsplass mye ut som et dødt tre omgitt av vann. I stedet for Chesapeakehavet er det et hav av asfalt og menneskelighet.»

Selv om han ikke kan vite det sikkert, er det en god sjanse for at disse to dvergpapegøyene vokste opp på et unaturlig hekkested, for eksempel et kommunikasjonstårn. Da det var på tide å avle, lette ikke kjøpesenterets rovdyr etter et tre, de lette etter noe menneskeskapt, noe sånt som en stor, høy, sentral lysarmatur.

“Vi har kniver over hele landet, på alle slags rare steder,” sa Brinker.

Chesapeake Bay-studien fra 1996 fant at 50 % av parene paret seg på kanalmarkører, men siden den gang har kystvakten redesignet markørene for å gjøre dem mindre gjestfrie og har i noen tilfeller installert alternative hekkeplattformer. Verktøy har forsøkt å flytte tomme hekkere når fiskeørne kommer inn i overføringslinjer, gjennom programmer som Baltimore Gas og Electrics «Osprey Watch».

Velmenende mennesker har med andre ord overbevist flere generasjoner av fiskeørne om at de kan hekke hvor som helst så lenge de er rimelig nærme vann der det florerer av fisk. Westfield Mall er mindre enn en kilometer fra Weems Creek, og som Brinker sa: “De har ikke noe imot å kjøre til dagligvarebutikken.”

Kattunger begynner vanligvis å avle rundt 3-årsalderen, parer seg for livet og kan bli 30 år, selv om syv til 10 år er et mer sannsynlig gjennomsnitt. Vinterområdet til østkysthøner strekker seg fra Florida til Argentina, og de foretrekker å returnere til samme hekkested hver vår hvis de lykkes med å oppdra unger der året før.

Curtis Dingle, en anleggssjef for Westfield Annapolis, sa at kjøpesenteret opprinnelig kalte skadedyrkontroll da leken kom for noen år siden, men har siden valgt å la fuglene være i fred. I følge trekkfuglloven er det ulovlig å forstyrre fuglereir etter at eggene er lagt og etter at fuglene har flyktet. Ingen kjøpere har klaget på reiret, sa Dingle.

En fiskeørn ser ut fra et rede på toppen av en lysstolpe på parkeringsplassen Westfield Mall, onsdag 13. juli 2022, i Annapolis, Maryland. (Jeffrey F. Bill/The Baltimore Sun via AP)AP

Brinker sa at mennesker og fugler i midten av Atlanterhavet har lært å sameksistere, og fuglene fra Westfield Mall virker spesielt godt tilpasset, ellers ville de aldri ha bygget et rede i kjøpesenteret. Den største menneskelige trusselen nå er kassert plast. Fiskeørne liker å fore pinnereiret med mykere materialer og skjønner ikke at ting som plastposer kan kvele fuglene deres. Eksempel: Det ser ut til å henge flere ark med plastfolie fra sporet i midten. “De er ikke slakere,” sa Brinker og forsvarte fuglene.

Det er bare én ting kjøpere må være forsiktige med, og det er rusk som lander på bilen din. “Fiskebiter kan gå ned i luftkanalen, og du skjønner det ikke før ting begynner å stinke,” sa han med en latter. “Dette er den slags sprø ting som skjer nå og da.”

Hans generelle råd, bortsett fra å sjekke panseret på bilen din hvis du parkerer i nærheten av et reir, er å “ha det gøy å se og sette pris på at de skjellete populasjonene har tatt seg enormt tilbake.”

Rebecca Ritzel fra Associated Press skrev denne historien.

Mer:

Trygdeøkning 2023: Hvor mye sjekker kunne betale etter historisk økning

Beste kjøpmenn i sentrum av Pa.: Er det Sheetz, Target, Walmart eller Giant?

[ad_2]