Shadow

New York taper krigen mot rotter, advarer eksperten

[ad_1]

New York City håper den nyeste jobbkandidaten har et “killer-instinkt” for best å fylle rollen, ifølge et nylig stillingsoppslag på byens nettside: Director of rodent abatement.

Rat Trap Inc., et New York-basert gnagerfelleselskap, anslår at for hver fjerde person i New York City er det én rotte. Disse tallene tilsvarer 2 millioner rotter som løper rundt i byen. For tjenestemenn i New York City er det for mye. Byen la nylig ut et stillingsannonse der de søkte en direktør for gnagerkontroll for å bekjempe angrep. Alle som ansettes for stillingen kan tjene opptil 170 000 dollar i året, men en lokal gnagerekspert advarer potensielle ansatte om at byen til slutt vil tape krigen mot gnagere.

“New York City kommer ikke til å vinne,” sa Ernie Schicchi, en skadedyrekspert som spesialiserer seg på gnagere, i en New York Post-artikkel publisert fredag. «Mange ting må skje overalt på en gang. Rottene vil vinne.”

New York City har et førsteklasses miljø for rotter med søppelinnsamling, avfallsmaterialer og tilgang til vann. I 2014 kåret Animal Planet Big Apple til “Verdens verste rotteby”. Siden utpekingen har tusenvis av byinspeksjoner mislyktes når de ble sjekket for aktive tegn på rotter, noe som tilsvarer 12 prosent av alle innledende inspeksjoner.

Ovenfor søker rotter på Herald Square undergrunnsplattform 3. september 2017 i New York City, med utsikt over New York Citys skyline. Byen håper den nyeste jobbkandidaten har et «killer-instinkt» for best mulig å fylle rollen som en fersk stillingsannonse på byens nettside: Direktør for gnagerkontroll.
Gary Hershorn/Getty

For å kontrollere problemet sa Schicchi at mennesker må beseire rottene, en oppgave som er vanskeligere enn det ser ut til.

“Rotter er veldig smarte, veldig smidige og lærer veldig raskt,” la Schicchi til.

Stillingsoppslaget i New York City erkjente den tilsynelatende umulige oppgaven, og kalte jobben en 24/7 innsats “som krever utholdenhet og scenekunst.”

“Den ideelle kandidaten er svært motivert og litt blodtørstig, fast bestemt på å se på alle løsninger fra forskjellige vinkler, inkludert forbedring av operasjonell effektivitet, datainnsamling, teknologisk innovasjon, avfallshåndtering og bulkslakting.” står det i stillingsannonsen.

Stillingen er svært krevende for sin ideelle kandidat, og krever at han er bosatt i New York City, har en bachelorgrad i offentlig politikk eller relatert felt, minst fem års erfaring, sterke organisatoriske ferdigheter og en rekke andre krav.

Sammen med å oppfylle byens krav, vil kandidaten måtte være villig til å bekjempe rotteangrepet på en rekke måter, ifølge Schicchi. For å bekjempe angrep foreslår Schicchi å dekke rottegraver, kle avfallsdunker med blekemiddel, spraye lukteliminerende kjemikalier, sette opp en agnstasjon og bytte agnkilder regelmessig, og dekke rotteinnganger med kobber- og diamantstålnett.

Oppgavene kan være uendelige for en by med millioner av mennesker, og begge rottene tilpasser seg raskt for å overleve, ifølge Schicchi.

Newsweek tok kontakt med New York-ordførerens kontor for kommentar.

[ad_2]