Shadow

Land-tilskudd universiteter som bidrar til å møte behovene til spesialiserte avlingsnæringer

[ad_1]

Tverrsnitt av løkløk påvirket av Pseudomonas uvaldensis sp. nov bakterie. Foto med tillatelse fra Texas A&M AgriLife
SpecialtyCrops-RFP-122622-1

Over hele landet adresserer utvidelsesforskere og spesialister ved landstipenduniversiteter finansiert av programmet de kritiske behovene til spesialavlingsindustri, inkludert konvensjonelle og økologiske matproduksjonssystemer. Frukt og grønnsaker, trenøtter, tørket frukt og hagebruks- og planteskoleavlinger, inkludert blomsterdyrking, utgjør hoveddelen av spesialavlingene. Lær mer om noe av dette NIFA-finansierte arbeidet nedenfor.

GUAVA RØTE NEMATODE

Den guava rot-knute nematode er en svært dødelig art av rot-knute rundorm med potensial til å ødelegge produksjonen av en rekke avlinger i det sørøstlige USA. Nye ressurser og informasjon er påtrengende nødvendig for å hjelpe bøndene med å håndtere denne aggressive skadedyren som forårsaket kollapsen av Brasils guavaindustri.

Denne rundormen er spesielt bekymret ettersom den kan reprodusere seg raskere og være mer aggressiv enn andre nematodearter. Videre har den et mye bredere vertsområde, som påvirker vannmelon, tomat, pepper, gulrot, squash, agurk, soyabønner, bomull og tobakk.

Det mest åpenbare symptomet på guava rot-knute nematode kalles galle, som vises som klynger av knuter på røttene til planten, eller noen ganger på overflaten av rotvekster som søtpotet, hvit potet og gulrot. Foto med tillatelse fra Clemson University

SpesialitetCrops-RFP-122622

De siste årene har denne rundormen spredt seg over hele Florida, North Carolina, South Carolina og Puerto Rico, og blir overvåket i Louisiana og Georgia. Bare i North Carolina har det blitt rapportert i 13 fylker, noe som har fått staten til å plassere innendørs karantener på infisert jord og søtpotetfrø og -slipp.

Som svar har et team av forskere ledet av Clemson University gir informasjon og verktøy for å hjelpe dyrkere i det sørøstlige USA med å forhindre og håndtere problemer forårsaket av denne mikroskopiske skadedyret gjennom et multi-state SCRI-tilskudd. Forskere undersøker kilder til resistens, utvikler nematode-resistente kimplasma og evaluerer forvaltningsstrategier mens de lærer landbrukssamfunnet om nematoderisiko.

For kommersielle dyrkere anbefaler forskerne at dyrkere regelmessig prøver åkrene sine for nematoder og aktivt overvåker avlinger for symptomer, spesielt rotråte. Hvis det er symptomer, bør bønder utføre en nematode-DNA-molekylær test. Hjemmegartnere bør også være klar over faren disse skadedyrene utgjør for hagen deres. Forebygging er den beste ledelsen, så det er viktig for gartnere å kjøpe alle frø, bånd og jord fra anerkjente kilder. Røttene til alle transplanterte planter bør inspiseres for galle, og hvis symptomer oppdages, bør plantene sendes til en lokal plantesykdomsdiagnostisk klinikk for testing.

FORBUD MOT BRUK

Løk er den tredje mest konsumerte grønnsaken i USA etter tomater og poteter. Forbruket per innbygger av løk i Amerika er omtrent 20 pund i året, en økning på 70 % de siste 20 årene. Mens løk dyrkes i minst 20 stater, produseres de fleste løk for kommersielle markeder i California, Colorado, Georgia, New Mexico, New York, Oregon, Texas og Washington, med en verdi på 925 millioner dollar og mer enn 70 millioner dollar i verdi. . lagt til etter behandling.

Ledet av Washington State University, samler Stop the Rot-prosjektet 24 forskere fra hele landet for å forske på hele systemet av bakterielle løksykdommer. Målet er å utvikle praktiske, økonomisk forsvarlige strategier for patogendeteksjon og håndtering som vil forbedre lønnsomheten og bærekraften i løkproduksjonen.

Tverrsnitt av løkløk påvirket av Pseudomonas uvaldensis sp. nov bakterie. Foto med tillatelse fra Texas A&M AgriLife
SpecialtyCrops-RFP-122622-1

Nylig har et team av Texas A&M AgriLifeForskere ved Uvalde identifiserte et nytt patogen mens de utførte en studie av bakterier i løk som en del av prosjektet. Bakteriearten Pseudomonas uvaldensis sp. november, er nå oppkalt etter stedet der den ble funnet.

Identifikasjon av nye bakterier gir mer informasjon om sensesong og potensielt etterhøst løkråte, noe som kan redusere avlingens kvantitet og kvalitet betydelig. Videre kan identifisering av nye arter gi innsikt i plantesykdomsutfordringer og mikrobiomet til ikke bare løk, men potensielt andre avlinger, spesielt de som er relatert til løk, som hvitløk, purre, sjalottløk og kikerter.

Foreløpige resultater fra prosjektet tyder på at sykdomsbekjempende tiltak som vekstskifte, insekt- og skadedyrbekjempelse, og bruk av overflate-, underjordisk eller dryppvanning i stedet for sprinklervanning vil være effektive for å kontrollere bakteriene. I tillegg sa forskerne at riktig herding av høstede løker og lagring under kjølige og tørre forhold ville bidra til å kontrollere sykdommer.

Mer som dette, trykk på et emne nyheter

[ad_2]