Shadow

Kvinne skal ha brukt pelletpistol for å drepe fetter: Politi

[ad_1]

En kvinne fra North Carolina er siktet for andregradsdrap etter å ha skutt fetteren sin med en pelletpistol.

Etter å ha svart på rapporter om skudd avfyrt mot en bolig 2. november, oppdaget myndighetene 42 år gamle Christopher Joe Pearce liggende i gården med et sår i øvre bryst.

Offiserer utførte livreddende tiltak, men Pearce ble erklært død på stedet. Hans kusine, Rachel Ferguson, 23, ble arrestert, ifølge Harnett County Sheriff’s Office.

Selv om mange tror at airsoft- og BB-våpen er tryggere enn skytevåpen, sa ballistikkekspert Leonard Romero til Newsweek at det ikke er tilfelle.

En kvinne fra North Carolina er siktet for drap etter å ha skutt fetteren sin med en pelletpistol.
gaffera/iStock

Det har vært nok dødsfall fra bb- og airsoft-våpen til at Consumer Product Safety Commission utstedte en advarsel om høyhastighetsvåpen. Ifølge CPSC blir rundt fire mennesker drept av BB-våpen hvert år.

Ifølge Romero, en uavhengig rettsmedisinsk våpenundersøker, ser og føles mange luftvåpen i dag som ekte skytevåpen, og noen bruker tusenvis på å kjøpe luftvåpen.

“Pelletpistoler er nå sofistikerte. De skyter disse bittesmå blykulene i veldig høye hastigheter, og de kan absolutt drepe noen, sa Romero. “Du har noen av dem nå som skyter veldig høye hastigheter, en .77 eller .22 kaliber pellet.”

Forskjellen mellom pellet- og BB-våpen er typen kule som brukes, med BB-våpen som bruker sfæriske skall og patronpistoler som bruker kjegleformede skall.

Kuler er mer nøyaktige og brukes ofte til jakt på storvilt, inkludert hjort og villsvin, mens BB-våpen ofte brukes til skadedyrbekjempelse.

Et prosjektil må reise rundt 200 fot per sekund for å bryte gjennom menneskelig hud, forklarte Romero.

“Disse patronene, ofte laget av bly, kan avfyres med 900 fot per sekund, opptil 1100 fot per sekund,” sa Romero. “Selv om de er veldig små, kan ammunisjonen fortsatt drepe deg.”

Ifølge etterforskere pådro Pearce seg flere skuddskader fra en pelletpistol som angivelig ble avfyrt av Ferguson i deres delte leilighet.

Ferguson blir holdt i Harnett County-fengselet på en 250 000 dollar binding. Hun står nå overfor flere siktelser, inkludert andregradsdrap, overgrep med et dødelig våpen som påførte alvorlige skader og tre tilfeller av overgrep med et dødelig våpen.

Hennes neste rettsmøte er satt til 29. november, ifølge arrestasjonsprotokoller.

I februar døde en 10 år gammel gutt fra Georgia etter å ha blitt skutt i hodet ved et uhell med en pelletpistol. Ifølge politiet ble gutten skutt av en venn og døde tre dager senere på sykehus.

Fire tenåringer i Pennsylvania ble siktet etter at de åpnet ild på en videregående skole i mars. Ifølge rapporter ble minst tre studenter og ett fakultetsmedlem truffet av gelpelletene.

[ad_2]