Shadow

Hvorfor ha regnskapsfører på fastpris – Fordeler og ulemper

Regnskapsføring er en viktig del av å drive en virksomhet. Det kan være utfordrende å holde styr på alle regnskapsrelaterte oppgaver, spesielt hvis du ikke har erfaring med dette området. Det er en del standarder å ta hensyn til. Det er her en regnskapsfører kommer inn i bildet. Regnskapsførere kan hjelpe deg med å administrere din økonomi og sørge for at alt er i samsvar med gjeldende regelverk. Men hvorfor bør du velge en regnskapsfører på fastpris? Les videre for å finne ut mer.

Hvorfor velge en regnskapsfører på fastpris?

 1. Forutsigbarhet i kostnader En av de største fordelene med å velge en regnskapsfører på fastpris er at du vil ha forutsigbarhet når det gjelder kostnader. Du vil vite nøyaktig hvor mye du må betale hver måned eller år for tjenestene deres, og det vil ikke være noen overraskelser. Dette kan hjelpe deg med å planlegge budsjettet ditt bedre og gi deg trygghet i økonomien din.
 2. Bedre fokus på virksomheten din Når du har en regnskapsfører på fastpris, kan du delegere alle regnskapsrelaterte oppgaver til dem. Dette vil gi deg mer tid til å fokusere på din virksomhet og hjelpe deg med å øke produktiviteten. Du trenger ikke å bekymre deg for å holde styr på tall og papirarbeid, noe som vil gi deg mer tid til å tenke på strategier og vekstmuligheter for din bedrift.
 3. Redusert stressnivå Regnskapsarbeid kan være tidkrevende og stressende, spesielt hvis du ikke har erfaring med det. Å velge en regnskapsfører på fastpris kan redusere stressnivået ditt ved å gi deg tillit til at alt regnskapsarbeidet blir tatt vare på av en profesjonell. Du trenger ikke å bekymre deg for å gjøre feil eller å ikke følge gjeldende regler og forskrifter.
 4. Bedre oversikt over økonomien din En regnskapsfører på fastpris kan gi deg bedre oversikt over økonomien din ved å gi deg rapporter og analyser som vil hjelpe deg med å forstå hvordan din bedrift fungerer økonomisk. Dette vil gi deg muligheten til å ta informerte beslutninger om investeringer og vekstmuligheter.
 5. Tilgang til profesjonell ekspertise Når du velger en regnskapsfører på fastpris, får du tilgang til profesjonell ekspertise
 6. Bedre overholdelse av regelverket Regnskapsførere er godt kjent med gjeldende regler, forskrifter og standarder, og de kan hjelpe deg med å overholde dem. Dette kan bidra til å unngå potensielle økonomiske straffer og sanksjoner som kan påvirke din bedrift negativt.
 7. Skreddersydd tjeneste En regnskapsfører på fastpris vil kunne tilpasse tjenestene sine til dine behov. De vil kunne gi deg råd og veiledning basert på din bedrifts spesifikke behov, og sørge for at du får den beste regnskapsløsningen for din virksomhet.

Ulemper med regnskapsfører på fastpris

 1. Kan være dyrere enn andre alternativer Selv om fastpris gir forutsigbarhet, kan det være at fastpris ikke alltid er det billigste alternativet. Du vil kanskje betale mer enn hva du ville gjort hvis du valgte en annen tjeneste, spesielt hvis din virksomhet har et lavt volum av transaksjoner.

  Velger du et firma som kan tilby fastpriser fordi de har standardisert og automatisert regnskapsførselen så kan du derimot spare en god del. Det krever ofte at du også standardiserer og gjør litt jobb selv, som for eksempel å sende inn bilag digitalt.

 2. Mindre fleksibilitet Med en fastprisordning vil du ikke ha like mye fleksibilitet som du ville hatt med en timelønnsavtale. Dette betyr at du vil være begrenset til en bestemt mengde tjenester og timer, og det kan også bety at du får klare beskjeder om hvordan du for eksempel leverer bilag. Alt for at regbskapsfirmaet sparer tid.
 3. Mangel på personlig oppmerksomhet Regnskapsførere som jobber på fastpris har ofte mange kunder, noe som betyr at de kanskje ikke kan gi deg like mye personlig oppmerksomhet som du ville ønsket. Dette kan bety at du ikke får den støtten du trenger hvis du trenger hjelp med noe spesifikt, samtidig som det godt kan vre at du kan kjøpe dette som en tilleggstjeneste hvis du trenger den.

Å velge en regnskapsfører på fastpris kan være en god løsning for mange bedrifter. Det gir forutsigbarhet, bedre oversikt over økonomien din og muligheten til å fokusere på din virksomhet. Men det kan også ha noen ulemper som må vurderes før du tar en beslutning. Hvis du bestemmer deg for å velge en regnskapsfører på fastpris, er det viktig å finne en som kan tilpasse tjenestene sine til dine spesifikke behov og gi deg den støtten du trenger.