Shadow

Hva betyr det å skrive for bedre SEO?

[ad_1]

Mange frilansere har spørsmål om hva som er SEO; hva er SEO copywriting; hva er SEO-skriving. Denne artikkelen forklarer – i detalj – hva dette er. Og hvordan tjene penger på det som frilansskribent.

Hva er SEO?

SEO er et akronym for uttrykket «søkemotoroptimalisering». Søkemotoroptimalisering handler om å gjøre spesifikke ting med nettstedet ditt for å få mer trafikk til det slik at du kan øke nettsalget – og trafikken.

Hva er noen av disse “tingene?”

Det er mange, men her skal vi diskutere hva det er ettersom det gjelder frilansskribenter. Og dette betyr å skrive tekst på en bestemt måte slik at nettsurfere (dvs. internettbrukere) kan lande på et bestemt nettsted.

Hva er SEO når det gjelder frilansskribenter?

Det frilansskribenter må være opptatt av er nøkkelord. Hva er nøkkelord? Nøkkelord er ordene og setningene som nettsurfere skriver inn når de søker etter ting på nettet.

La oss for eksempel si at du var interessert i å selge mer og du vil lage en god annosetekst. Du vet litt om dette, men trenger å vite mer om hvordan du kan skrive bedre selv. Hva gjør du da?

Du går kanskje til Google og skriver inn søkeordene “hvordan skrive bedre”, “tips for å skrive annonse” eller “annonsetekst tips” eller gjør et annet relevant søk.

Hvordan bedrifter kommer til toppen av søkemotorresultater

Når du skriver inn disse ordene og trykker “ENTER”, dukker det opp en haug med nettsteder og du begynner å surfe (dvs. klikker på resultatene) og begynner å undersøke sidene for å se om de har informasjonen du trenger.

Nettstedene som dukker opp er resultatene som søkemotorer mener er de mest relevante for søkeordsetningen (aka søkefrasen) du skrev inn. Selskaper betaler mye penger for å være på første siden i Google.

Hvorfor SEO teksforfattere er så etterspurt og hvordan de tjener pengene sine

En av måtene de kommer til å dukke opp på de to eller tre første sidene med resultat er å ha relevant tekst som inneholder de riktige søkeordsetningene. Og det er her du som SEO-tekstforfatter kan tjene mye penger. Du skriver teksten som nettstedet deres trenger for å dukke opp høyt i søkemotorresultatene.

Mange ganger vil selskaper ganske enkelt gi deg en haug med søkeordsetninger og la deg skrive det du vil – så lenge det er en viss lengde (vanligvis 300-500 ord).

Det er mange frilansskribenter – hundretusenvis, om ikke noen få millioner. MEN, bare et lite mindretall vet hva SEO er og hvordan man skriver denne typen kopi. Og det er derfor de er så etterspurte.

SEO tekstforfattere har en etterspurt ferdighet. Og etter hvert som flere og flere selskaper flytter større deler av annonsebudsjettene sine til internettmarkedsføring, er det en enda større etterspørsel etter deres ferdigheter.

Hvis du leter etter en måte å starte eller maksimere inntekten din som en online frilansskribent, så er det penger i å lære seg å skrive for å rangere bedre i søkemotorene.

[ad_2]