Shadow

Falske sprøytemiddelkampanjer vil undergrave planene for matsikkerhet

[ad_1]

Spaltister

Falske sprøytemiddelkampanjer vil undergrave planene for matsikkerhet

Søndag 18. desember 2022

BDPesticid spray

En bonde sprayer potetavlinger med sprøytemidler. FOTO | NMG

Det er noen områder av en offentlig uttalelse der foredragsholdere er helt fri for ansvar og juridiske restriksjoner.

I næringslivet er reklame forbudt når den formidler uriktig informasjon, og bedriftsledere er ansvarlige for falske forklaringer i omfanget av straffeforfølgelse og opptil fengselsstraff.

I politikken vil kandidater som hevder hva de vil gjøre hvis de blir valgt, bli dømt senere hvis løftene deres ikke blir oppfylt.

Men det er én form for kampanje der det er bekymringsfritt å komme med falske påstander: det er ingen tilbakeslag og ingen juridiske krav til faktiske påstander.

Faktisk, der aktivister er falskt høylytte, kan de til og med ha plass til å nekte noen andre å snakke.

Det er et tomrom vi står overfor i Kenya i dag, i et crescendo av falske utsagn som ennå kan forme fremtiden vår, ettersom lokale frivillige organisasjoner finansiert av Tysklands grønne parti sirkulerer videoer av lokale kjendiser som holder opp tomater og sukuma-wikier som erklærer dem som giftige.

LES: Se hva sprøytemiddelforbudet gjorde med Sri Lanka

Giften, hevder de, kommer fra skadedyrbekjempelsesproduktene som brukes til å lage dem.

Samme type generell anti-sprøytemiddelkampanje har allerede vært i bruk i Europa, som i likhet med resten av verden brukes til vitenskapelig å vurdere sikkerheten til skadedyrprodukter.

Det gjør du ikke lenger. Hun endret tilnærming. Forskere utviklet produkter som var trygge å bruke og nødvendige for matproduksjon.

Etter at den europeiske offentligheten hadde blitt fortalt så mange ganger at alle plantevernmidler var giftige, var det for politisk skadelig å fortsette å godkjenne sprøytemidler.

Den europeiske union (EU) forbød dem uten bevis på fare, i tilfelle de en dag skulle vise seg å være skadelige, og kalte det “føre-var-prinsippet”.

Det har skapt et stort rot. EU forbød en gruppe plantevernmidler i tilfelle de noen gang ble funnet å være hormonforstyrrende, som forstyrrer menneskelige hormonsystemer og forårsaker reproduksjonsproblemer og andre problemer.

Under intenst politisk press forbød EU bruk av de samme plantevernmidlene på mat importert fra andre nasjoner, dusinvis av land startet en verdenshandelstvist mot Europa, kalte forbudet en handelsbarriere og krevde at EU skulle fremlegge bevis for at noen av kjemikaliene var hormonforstyrrende.

Femten år senere har EU aldri frigitt noen bevis fordi ingen eksisterer.

Kjemikaliene ble forbudt som en politisk forholdsregel, på grunn av aktivister.

Fordi deres “uprøvde” kraft er skremmende. Den samme typen nullfakta-kampanje har overbevist de fleste av verdens offentlighet og media om at plantevernmidler dreper bier, og US Centers for Disease Control and Prevention har nøye forklart at årsaken til den globale bienes nedgang er midd som har tatt over verden. bebo bikuben og infisere biene med virus.

Forskere klarer ikke å bekjempe fryktelige og emosjonelle slagord med data.

Faktisk, mens de virkelige dataene går opp mot null data, har den såkalte plantevernmiddelatlasen av anti-plantemiddelkampanjegrupper ingen siteringer i det hele tatt, ikke en eneste vitenskapelig studie som støtter påstandene sine.

Imidlertid er denne reisen med falske påstander langt mer skadelig i Kenya enn i Europa, ettersom klimaendringer eksponentielt øker skadedyrene som ødelegger maten vår.

Mange av våre skadedyr er tusenvis av ganger mer produktive nå enn de var for 20 år siden, og dette har blitt bevist av forskere som har talt og dokumentert deres voksende størrelse, veksthastighet, egglegging og antall.

Da Europas grønne aktivister forsøkte å tvinge Den afrikanske union til å innføre generelle forbud mot plantevernmidler som «et føre-var-tiltak» uavhengig av bevis, nektet AU.

Nå går løpet for å få Kenya til å gjøre det. Kunsten er å fortelle kenyanere at EU forbød sprøytemidler fordi de skadet mennesker og miljø.

Hvis den kenyanske regjeringen til slutt blir tvunget til å legge all vitenskapen til side og forby dem også, etter populær etterspørsel fordi kjendiser sier de er giftige, kan aktivister dra til Uganda og si: ‘du må forby disse, Kenya forbød dem fordi de var farlige . ‘.

LES OGSÅ: Giftige plantevernmidler i Kenyas stille matmorder

Kjedebrudd ville komme så snart det var nødvendig å bevise at disse kjemikaliene var farlige når de ble brukt riktig.

Selvfølgelig vil du bli syk av å drikke sprøytemidler, akkurat som to hele pakker med smertestillende midler, eller annen reseptfri medisin, kan drepe deg.

Uten skadedyrbekjempelse vil vi sulte millioner i hjel. FAO anslo at et plantevernmiddelforbud ville redusere matproduksjonen vår med 40 prosent, men i fjor var Sri Lankas plantevernmiddelforbud langt mer katastrofalt.

Bøndene så umiddelbare avlinger på gjennomsnittlig 54 prosent, mens avlingene av ris, mais, te og grønnsaker falt med opptil 95 prosent.

Denne festen av skadedyr forårsaket en matkrise og en økonomisk krise, og i løpet av måneder ble regjeringen tvunget til å oppheve forbudet.

Ettersom Kenya blir presset til å følge etter, kan pengene som brukes til å fremsette falske påstander i kjendisvideoer brukes bedre til å utdanne bønder om hvordan de bedre kan kontrollere skadedyr.

Forfatteren er administrerende direktør for Fresh Produce Consortium of Kenya.

[ad_2]