Shadow

Effektive SEO-tips om å skrive enkelt

Mange vet litt om SEO, og for noen er dette som vi nevner her helt “basic”. Men det er viktig, så vi nevner det igjen.

Konsentrér deg på en enkelt bransje

Det er lett å skrive litt om alt, men fokuser på der du gjør din business. Din nisje er det som gjør virksomheten din. Hva er det du er flinkest på innen din bransje? Kanskje ikke den flinkeste i bransjen, men hva er det du er flink på? Skriv om det.

For eksempel; Hvis du driver med eiendomsvirksomhet kan nisjen din være innen for eksempel tradisjonell utleie eller korte leieforhold. Det samme gjelder for enhver kategori du velger å bruke. Oppdag din nisje. Etter det, bruk søkeord og setninger relatert til den aktuelle nisjen. Legg til koder med relevante søkeord på nettstedet ditt og se at det får høyere rangeringer på Google.

Engasjerende innhold

Innholdet på nettstedet/bloggen din hjelper folk med å forstå noen av tjenestene dine. Derfor bør innholdet ikke undervurderes. Skriv førsteklasses, engasjerende innhold for publikummet ditt, og de vil dukke opp etter hvert.

Ikke glem å inkludere søkeord i innholdet ditt, legg til tagger og del artiklene inn i forskjellige kategorier slik at de er lettere å finne. Og ikke glem at misbruk av søkeord i en artikkel kan ha en negativ innvirkning på rangeringene dine.

Men start med å skrive engasjerende, og legg deretter inn søkeordet hvis du tror eller vet at du må bruke det noen ganger til, for Googles skyld.

Søkeordplassering

Du ønsker å rangere på ett spesifikt søkeord, og da bør du bruke dette søkeordet i tittelen på artikkelen, overskriften, en variant i en underoverskrift, og i nettadressen (URL) til nettsiden. Dette hjelper søkemotorene til å finne ut hva din side handler om, og du får også bedre score i deres tester.

Linkbygging og referanser

Når du skriver en artikkel, vil det være noen ganger du bør sette inn lenker til andre sider på nettstedet ditt. Dette er for å gi retning til publikum, slik at de vet hvor de kan finne bestemte emner på nettstedet ditt.

Når du skriver et innhold, ikke glem research. Saken er at de fleste nisjene det snakkes om i dag allerede er skrevet av andre. Så når du undersøker innholdet ditt fra andre kilder, ikke glem referansene dine. Skriv referansene dine nederst på siden ved å sette inn lenkene du har fått fra kildematerialet. Selvfølgelig må du skrive innholdet med dine egne ord for å unngå plagiering.

Mens du skriver en artikkel, om mulig, inkludere lenker til andre nettsteder som et “go to”-sted for å lære mer informasjon eller, hvis det nesten ikke er relatert til din nisje, for en oppfordring til handling. Og hvis du kan få andre nettsteder til å inkludere lenker til nettstedene dine i innholdet, skaper dette nyttige koblinger. Og dette er et viktig skritt i SEO.

Post nytt innhold – gjerne jevnlig

Bare fordi du har skrevet noen få innlegg på nettstedet ditt så tro ikke at du kan hvile på laubærerne. Fortsett med å skrive. Ha gjerne en plan for å poste nye innlegg, og sett av tid til å skrive engasjerende og ferske nye artikler nå og da, og du vil se at innsatsen din blir belønnet.