Shadow

Bekymringer om å stoppe invasiv artskontroll

[ad_1]

NSW Greens and Farmers oppfordrer statens regjering til umiddelbart å gjenoppta invasiv artskontroll over hele staten.

De Grønne slutter seg til oppfordringer fra bønder om en umiddelbar gjenopptakelse av invasiv artskontroll over hele NSW, som er skremt av den nesten seks uker lange pausen i kontroll av ville arter over hele landet mens en undersøkelse utføres av en fjerningsoperasjon fra luften i Kosciuszko nasjonalpark .

De grønnes parlamentsmedlem Sue Higginson sa: «Sikkerhet er en viktig bekymring for de grønne, men National Parks and Wildlife Service er en organisasjon som har de høyeste standardene for viltkontrolloperasjoner, så det er helt sjokkerende at den liberale regjeringen har brukt seks uker på å undersøke denne hendelsen mens NSW-bønder og miljøet er truet av raskt økende bestander av invasive arter over NSW.

Tenpin terrasse

Annonser med News of The Area i dag.
Det er verdt det for din bedrift.
Send oss ​​en melding.
Ring oss – (02) 4981 8882.
Send oss ​​en e-post – [email protected]

“Hykleriet og den ufølsomme ignoreringen koalisjonen viser for miljøet, bønder, landforvaltere og resten av landet er villedende.”

Bønder i NSW har kalt den “hensynsløse” skadedyrbekjempelsen en trussel mot biosikkerhet, og ber delstatsmyndighetene om å gjenoppta skadedyrbekjempelsen på offentlig land innen slutten av uken eller møte store biosikkerhetsrisikoer.

Etter å ha fått vite at skytingen hadde blitt stoppet av delstatsregjeringen, kontaktet apex-organet umiddelbart de aktuelle ministrene og uttrykte bekymring for at skadedyret ikke ble behandlet som et alvorlig problem.

“Å stoppe skadedyrbekjempelsen umiddelbart er som å prøve å slukke halve brannen, de vil bare komme tilbake og i større antall,” sa Pete Arkle, administrerende direktør i NSW Farmers.

“Statens regjering har brukt gode penger på å prøve å takle skadedyrproblemet, men denne avgjørelsen kan angre disse utgiftene.

“Dette er en risiko for vår biosikkerhet, produktivitet og bevaringsarbeid, og myndighetene må sørge for en rask gjenopptakelse av skadedyrbekjempelsen.”

Skadedyr er en betydelig kostnad for den australske økonomien, primærprodusenter, landforvaltere, miljøet og regionale samfunn.

Det er anslått at forvaltningen av villhunder av bønder og individuelle byråer koster 50 millioner dollar årlig, og villsvininngrep koster den australske landbruksindustrien over 100 millioner dollar årlig.

Av større bekymring var imidlertid risikoen for sykdommer som lett kunne spre seg blant ville populasjoner før de smittet husdyr.

“Vi er allerede i høy beredskap når det gjelder biosikkerhet takket være Varroa-midden og risikoen for munn- og klovsyke og klumpete hudsykdom,” sa Arkle.

“Over hele staten rapporterer Farmers NSW-medlemmer om en økning i villhunder og griser, mens hjort utvider sitt utvalg og vi ser økende antall vildkatter, som dreper 1,8 milliarder innfødte dyr hvert år.

“Dette er helt feil tidspunkt å stoppe skadedyrbekjempelsen, den bør gjenopptas innen slutten av uken.”

[ad_2]