Shadow

11 elegante kjellertak ideer å imponere

[ad_1]

Ideer for kjellertak

Ikke lenger tenkt på som bare lagringsplass for bokser, kjellerideer blir mer spennende, inkludert hjemmekinoer, treningssentre, barer og spillrom. Med dette i tankene er det verdt å vurdere kjellertaket, da det kan utgjøre hele forskjellen for utseendet og følelsen til det ferdige rommet. I visse situasjoner kan du bruke taket til å skape et visuelt firkantet område, noe som er flott når du arbeider på et lite sted. Og her gir vi deg en liste over noen av de beste kjellertaksideene for å hjelpe deg med å skape et fokuspunkt i kjelleren din.

Kjellertak ideer å imponere

Å ombygge kjellertaket ditt vil ikke koste deg en arm og et ben – det er nok av kjellertakdesign å utforske som kan legge stilig stil til et budsjett med minimal innsats. Spesielt hvis taket ditt er i god stand og du er en stor fan av loftstil-utseendet.

Men hvis du kan gå litt lenger, foreslår vi at du gjør det. Som et pulverrom tilbyr kjellere den ideelle muligheten til å være kreativ og leke med interiørdesignet ditt. Du kan skille deg ut ved å bruke farger og mønstre uten å måtte tenke på om de vil passe inn i interiøret i hjemmet ditt.

Ideer til kjellertak (1–3)

Ta det med et smil

Ta det med et smil

Noen ganger er det enkleste alternativet det mest elegante. I dette tilfellet trenger du ikke legge til noe i kjellertaket – de synlige rørene gir et ekstremt kult industrielt utseende. Vurder å plassere armaturer bak smart plassert belysning eller male dem grå.

En jevn sving

En jevn sving

Du finner kjellere i alle størrelser og fasonger. Og for å maksimere den tilgjengelige plassen, må taket ofte følge etter. Dette kjellerkjøkkenet er et perfekt eksempel på hvor godt – og smart – dette kan oppnås. Ved å sammenføye tak og vegger i en jevn kurve, kan du gi en illusjon av uendelig plass uten å legge til ekstra areal.

Velg de beste lysalternativene

Velg de beste lysalternativene

Kjellere får vanligvis ikke mye sollys, så det er viktig å få nok lys inn i taket. Det er viktig å velge armaturer som ikke overdøver rommet (spesielt når du har valgt falltak), noe som gjør innfelt belysning til en av de mest populære ideene for kjellertak.

Spotlights er alltid et godt utgangspunkt. De er lavprofilerte og lar deg i kombinasjon med en dimmer fullstendig kontrollere belysningen basert på tid på døgnet eller hva som skjer.

Ideer til kjellertak (4-5)

Hold deg tradisjonell

Hold deg tradisjonell

Hvis du konverterer kjelleren til en tradisjonell periodeeiendom, bør du vurdere å installere funksjoner som takroser og kronelister for å matche resten av huset.

Kronestøping er en ideell metode for å bare heve et rom; å legge til dette arkitektoniske elementet kan forvandle rommet til et rikt rom fullt av karakter. Mal dem en matchende nyanse for å skape et minimalistisk utseende, eller velg en slående nyanse for en mer moderne stil.

Vær kreativ med farger

Vær kreativ med farger

Hvorfor skal veggene ha all moroa? Å ta hovedfargen og male taket gjør mer enn å skape en illusjon av en “femte vegg”, men det er også en fin måte å tilføre litt lys til kjellere, spesielt hvis det ikke er vinduer. Det er en av de enkleste, men fantastiske ideene til kjellertak.

Ideer for lave kjellertak (6-8)

Gips

Gips

Gipsplater er blant de enkleste ideene med lavt kjellertak å bruke i en standard eller lav høyde. Den gir en glatt overflate som du enkelt kan dekorere med malingen du ønsker – kombinert med enkel belysning og et stilig, moderne utseende i kjelleren. Gipsplater er utsatt for fuktskader, så sørg for at den er fri for problemer før du installerer den.

Korrugert metall

Korrugert metall

Bølgemetall er billig og enkelt å installere, noe som gjør det til en av de beste ideene med lavt kjellertak. Du kan kjøpe den helt ny for å gi den et moderne utseende, eller du kan finne brukte deler fra en gammel låve for å skape et unikt rustikk utseende. En av fordelene med korrugert stål er at det er svært reflekterende, spesielt nye deler. Med riktig belysning kan du få en kjeller med lavt tak til å føles romslig og koselig.

Perleplate

Perleplate

Når det gjelder å installere et tak, er det så enkelt å bruke beadboard og et flott alternativ for en gjør-det-selv nybegynner. Fjær-i-spor-fliser er blant de enkleste å installere da de kommer i små ark som lett glir sammen; men du kan også kjøpe perleplater som raskt tar opp store områder. Etter å ha installert dem, kan du bruke ønsket malingslag for å gi kjellertaket et moderne utseende.

Ideer for lave kjellertak (9-11)

Trepaneler

Trepaneler

Få kjellertaket ditt til å se ut som et moderne og elegant tregulv ved å bruke lakkerte og polerte trepaneler. Denne takdesignen gir et attraktivt treutseende uten behov for å installere individuelle treplanker. Den har en rekke finish- og designstiler for å matche den unike stilen du leter etter i kjelleren din, og den er relativt billig og enkel å installere, noe som gjør den til en av de enkleste og beste ideene for kjellertak.

La den hvite malingen gjøre sin magi

La den hvite malingen gjøre sin magi

Hvis det er vinduer i kjelleren, er sjansen stor for at de er plassert på det høyeste punktet på veggen din. Dette vil ikke oversvømme rommet med lys. Men å male taket hvitt er en fantastisk metode for å sikre at lyset brukes i størst mulig grad.

Sett et kunstnerisk preg på veggen din med tapet

Sett et kunstnerisk preg på veggen din med tapet

Hva er vitsen med å ha kunstverk på veggene når taket ditt kan gjøres om til et kunstverk? Ok, så et veggmaleri med himmeltema er kanskje ikke for alle, men ideen er den samme: bare velg et mønster for tapetet ditt som passer dine behov. Vi anbefaler å holde seg til nøytrale nyanser gjennom hele designet, slik at taket kan være fokuspunktet.

 1. Hva er den beste typen tak for en kjeller?

  av Tak i gips eller ark for kjellere
  En av hovedfordelene med å installere et tak laget av gips er det glatte, ferdige og komfortable utseendet som takfliser ikke har. En av hovedfordelene med å ha et gips- eller platetak i kjellere er at reduksjonen i takhøyde blir svært minimal.

 2. Hvor høyt skal det være i en kjeller?

  International Residential Code (IRC) sier at boareal i kjellere skal ha fri gulv-til-tak-høyde minst 7 fot (6 fot per bad).

 3. Hva er det enkleste taket å installere i en kjeller?

  Slipp taket. Det gir følgende fordeler: Det er enkelt å distribuere. De absorberer lyd, noe som bidrar til å redusere støy fra gulvene. De er enkle å fjerne, og gir tilgang til ledninger og rør for reparasjoner eller modifikasjoner.

 4. Hva er den mest økonomiske måten å dekke et kjellertak på?

  Tynne trepaneler – vanligvis 1/8- til 1/4-tommers tykk – kan dekke et synlig tak og er tilgjengelig i en rekke design. Gran kryssfiner, hardboard og til og med orientert strandplate (OSB) er enda rimeligere, men disse rimeligere alternativene krever vanligvis maling eller lim.

[ad_2]