Shadow

Kona til en mann i Texas drept av politiet i Arizona angir søksmål

[ad_1]

PHOENIX (AP) – Enken etter en ubevæpnet mann fra Texas som ble skutt dødelig av politiet utenfor hotellrommet i forstaden hans i Phoenix i 2016, har gått med på å avgjøre søksmålet hennes om urettmessig død.

En forliksmelding inngitt tirsdag i føderal domstol i Arizona viser at Laney Sweet, Daniel Shavers kone, og hennes to barn vil motta 8 millioner dollar fra byen Mesa.

En skifterett godkjente vilkårene for forliket og oppnevnte en midlertidig verge.

I bytte vil alle Sweets juridiske krav bli avvist med fordommer.

I en uttalelse utgitt av hennes advokater, erkjente Sweet at forliket vil hjelpe familien hennes økonomisk. Men «ingen sum penger kan oppheve overtredelsene som grusomt fjernet Daniel fra familiens liv for alltid».

FIL – Tidligere Mesa, Arizona, politibetjent Philip Brailsford i Maricopa County Superior Court i Phoenix under en høring 16. mai 2016. Brailsford gikk til rettssak i 2017 på en siktelse for drap i januar 2016 for drapet på Daniel Shaver fra Granbury, Texas , på et hotell i Mesa. Tirsdag 22. november 2022 gikk Laney Sweet, Shavers enke, med på å avgjøre hennes urettmessige dødssøksmål. En melding om forlik inngitt i føderal domstol i Arizona viser at Sweet og hennes to barn vil motta 8 millioner dollar fra byen Mesa. (Tom Tingle/The Arizona Republic via AP, Pool, File)

Foto: TILKNYTTET PRESSE/Tom Tingle

“Dette forliket gjør ingenting for å kurere den åpenbare mangelen på ansvarlighet fra alle involverte siden natten til Daniels død, som fortsatt er et uopprettelig sår for strafferettssystemet,” sa Sweet.

Talskvinner for byen Mesa og Mesa politiavdeling nektet å kommentere onsdag.

Sweet anla opprinnelig et søksmål i 2017 mot begge parter med krav på 75 millioner dollar i erstatning. Hun hevdet at Shaver ikke provoserte drapet og at det kunne vært unngått hvis offiserer hadde etterforsket mer.

Byen tok et oppgjør med Shavers foreldre i et lignende søksmål i fjor for et ikke avslørt beløp.

I januar 2016 dro Mesa-politifolk til hotellet etter å ha mottatt en oppringning om at noen der pekte en pistol ut av vinduet.

De beordret Shaver, 26, fra Granbury, Texas, til å forlate hotellrommet sitt, legge seg med ansiktet ned i en gang og avstå fra brå bevegelser – eller risikere å bli skutt.

Daværende offiser Philip Brailsford skjøt Shaver da mannen lå på bakken utenfor hotellrommet og ble beordret til å krype mot offiserer.

Brailsford ble siktet for drap i Shavers død, men en jury frikjente ham for siktelsen.

Selv om det ikke ble funnet noen våpen på Shavers kropp, ble det senere funnet to haglegranater relatert til hans skadedyrkontrollarbeid på rommet hans.

Detektiven som undersøkte skytingen hadde vært enig i at Shavers bevegelse lignet på å strekke seg etter et håndvåpen, men sa også at Shaver trakk på seg den løse basketballshortsen som hadde falt av da han ble beordret til å krype mot offiserer.

Mesa sparket opprinnelig Brailsford, men ble senere ansatt på nytt for å søke om pensjon og deretter medisinsk pensjonert.

Det amerikanske justisdepartementet åpnet en borgerrettighetsetterforskning mot Brailsford. I mars 2018 avslørte Mesa Police Department at DOJ hadde stevnet avdelingen for alle dokumenter relatert til skytingen.

Etterforskningen pågår fortsatt, ifølge Sweet og hennes advokater, som ba DOJ om å “flytte raskt.”

Copyright 2022 Associated Press. Alle rettigheter forbeholdt. Dette materialet kan ikke publiseres, overføres, omskrives eller redistribueres uten tillatelse.

[ad_2]