Shadow

Hvordan bli kvitt skadedyrangrep i pantryet

[ad_1]

Før den neste pandemien eller naturkatastrofen inntreffer, grip noen av disse varene du kan ha i pantryet i årevis. Buzz60s Johana Restrepo har mer.

Har du noen gang dratt noe ut av skapet bare for å finne møll, bendelorm eller larver inni? I så fall er du ikke alene. Pantry-skadedyr ser ut til å dukke opp fra ingensteds i lagret mat. Finn ut hva vanlige skadedyr er og hva du kan gjøre med dem.

Skadedyr kan omfatte flere forskjellige typer insekter. Den ene tingen alle disse skadedyrene har til felles er at de angriper lagret mat eller pantryartikler. De går ofte ubemerket hen til de kommer ut av det lagrede produktet. Kornskadedyr, indiske melbugs, dermestider og teppebiller kan alle være skadedyr i lagret mat.

Elizabeth Exstrom 2019.jpg

Elizabeth Ekstrom

Riktig identifikasjon er nøkkelen til å vite hvilke kontrolltiltak som bør iverksettes for å få et angrep under kontroll. Melbiller har et rødbrunt utseende og er litt over en åttendedels tomme lange. Som navnet antyder, finnes røde eller forvirrede melbiller ofte i mel og andre kornsorter. Dermisbiller lever vanligvis av dyrebaserte produkter som tørket kjøtt eller kjæledyrmat og finnes ofte på mørke steder. Den indiske melbugen er en vanlig matskadedyr. De lever av et bredt spekter av produkter, inkludert korn, frø, bakevarer og blandinger. Matvarer infisert av den indiske måltidsmøll vil ofte ha en tynn vev av silke og fekale pellets på eller nær overflaten av maten. Voksne møll, en halv tomme lang, brun til kobber i fargen, finnes ofte på kjøkken som har angrepet produkter.

Folk leser også…

Den eneste måten å bli kvitt skadedyrangrep i pantryet er å kaste forurenset eller infisert mat og lagre uinfiserte gjenstander på riktig måte. Vanlige matvarer som kan bli infisert av insekter inkluderer:

Mel, frokostblandinger og kakeblandinger.

Kjeks, kjeks og sjokolade.

Nøtter, tørkede bønner, popcorn og ris.

Melkepulver og kremer.

Hvis det er mistanke om et angrep, bør alle truseartikler pakkes og fjernes fra pantryet. Gjenstander som ikke ser ut til å være infisert, kan kjøles i minst fire dager for å drepe insekter eller egg. Infiserte gjenstander skal pakkes og kastes. Hyller, skap og andre overflater bør rengjøres for eventuelt sølt produkt og tørkes grundig. Insektmidler anbefales ikke for pantry-skadedyr.

Forebygging av re-infeksjon er et annet viktig trinn i forvaltningsprosessen. Tørket mat som kan bli infisert bør oppbevares i insektsikre beholdere. Mat kan også oppbevares i kjøleskap eller fryser til huset er skadedyrfritt.

For mer informasjon om vanlige pantry-skadedyr, kan Nebraska Extension-publikasjonen, “Insect and Mite Pests in the Kitchen and Pantry” (EC3049), finnes på https://go.unl.edu/pantrypests.

Med litt research og litt albuefett kan du holde pantry-skadedyrene fri, slik at du virkelig kan få kaken din og spise den også.

Elizabeth Exstrom er en forlengelseslærer innen hagebruk med Nebraska Extension i Hall County. For mer informasjon, kontakt Elizabeth på [email protected], bloggen hennes på http://huskerhort.com/ eller HuskerHort på Facebook og Twitter.

[ad_2]