Shadow

Hvordan bli kvitt melmidd – Hjemmeguide

[ad_1]

Å bli kvitt midd (også kjent som hvetemidd) innebærer å identifisere, fjerne infiserte kilder, rydde opp i rot som kan gi en matkilde for dem, og ha en plan for å forhindre at de kommer tilbake i det lange løp.

Selv om midd ikke biter, kan de angripe en rekke matvarer, inkludert frokostblandinger, tørket frukt eller grønnsaker, og til og med ost, hvis de får sjansen til å gjøre seg hjemme på kjøkkenet eller pantryet.

Hva er kornbaserte varer?

Selv om det kan virke åpenbart at kornbaserte varer er laget av hvete, er det viktig å tenke utenfor boksen når det kommer til melmidd. Begrepet «kornbasert» vekker tanker om korn og mel, og selv om dette faktisk er noen av måltidets favorittmat, er det lett å glemme å inspisere andre ting som fuglefrø og dyrefôr, som også inneholder korn.

Det er lett å ta med melorm inn i hjemmet uten å vite det, så hvordan unngår du dem og hva bør du gjøre hvis de allerede er på kjøkkenet ditt?

ADVARSEL!

For noen kan eksponering for alvorlige mugg-angrep forårsake en tilstand som kalles “matkløe”. Noen individer kan også være allergiske mot melorm. Hvis du tror du har et melproblem, men også er følsom for allergener, sørg for å bruke passende PPE (personlig verneutstyr) inkludert hansker, lange ermer og en ansiktsmaske hvis du skal rengjøre infiserte områder.

Tomasz Klejdysz / iStock / GettyImages

Hvordan ser melmidd ut?

Midd, en del av Acaridae-familien, er små, nesten mikroskopiske skapninger som varierer i størrelse fra 0,33-0,66 mm og har en blekgrå til hvit farge. De har også kloføtter som er mørkere enn kroppen og varierer i farge fra gul til rødbrun. Med mindre et problem er alvorlig, kan det være vanskelig å oppdage melmidd i forurensede produkter fordi de er så små og passer så godt på grunn av den bleke fargen.

Det er over 50 arter av midd kjent for å angripe kornprodukter og andre lagrede varer (inkludert ostemidd og muggmidd). Dette betyr at middene du ser kanskje ikke er midd i teknisk forstand, men mange av dem er en del av Acaridae-familien. De er alle så små at det kan være vanskelig for noen som ikke er en entomolog å positivt identifisere dem spesifikt. Heldigvis vil rydde opp i et pinwormproblem innebære de samme trinnene uavhengig av om de faktisk er pulveraktig mugg eller ikke.

Råd

Ofte er en av de første indikasjonene på et middproblem å legge merke til det som ser ut til å være fint støv på taket. Hvis det er melmidd, vil støvet bevege seg. Denne bevegelsen kan være vanskelig å se med det blotte øye, men et grunnleggende forstørrelsesglass kan hjelpe i denne situasjonen. Du kan også lyse opp et område for å gjøre bevegelsen mer synlig.

Et mikroskopisk bilde av en ostemidd, en del av Acaridae-familien.

EdReschke / Photodisc

5 måter å bli kvitt midd naturlig på

Å behandle et middproblem vil ligne på å behandle et hvilket som helst pantry-skadedyr. Det vil i hovedsak omfatte inspeksjon, identifisering og fjerning, renhold og løpende forebygging. Kjemisk behandling bør ikke være nødvendig for å behandle et middproblem på et hjemmekjøkken.

Hvis du har et middproblem i pantryet ditt, følg disse trinnene for å bli kvitt problemet for godt!

Inspiser, identifiser og fjern potensielle kilder

Melmidd, som mange andre pantry-skadedyr, bringes inn i hjemmet på gjenstander som brød, frokostblandinger, mel, tørket frukt og andre lagrede gjenstander.

  • Inspiser varene dine nøye. Sjekk varene som er lagret i pantryet ditt, inkludert frokostblandinger og mel, brød, frokostblandinger (inkludert mais), fuglefrø, kjæledyrmat og tørket frukt.
  • Identifiser og fjern infiserte elementer. Når du har identifisert hvor midden kommer fra, er det svært viktig å umiddelbart fjerne alle infiserte produkter og rydde opp i området for å unngå pågående problemer eller forlate midden.

Støvsug pantry og kjøkken raskt

Når du har fått tak i en kilde til melmidd, er det viktig å sørge for at hvete, mel og annet søl ikke blir liggende i bunnen av skapene eller skuffene dine. Du vil ikke gi pantry-skadedyr med tre kvadratiske måltider!

Når det gjelder gjør-det-selv skadedyrbekjempelse, er det lurt å investere i en kvalitetsstøvsuger. En støvsuger er et av de mest verdifulle naturlige skadedyrbekjempelsesverktøyene du kan ha rundt hjemmet ditt.

råd

Unngå å bruke såpe og vann til å rense sølt tørrgods. Hvis biter av mel eller hvete må ryddes opp i pantryet ditt, er et vakuum mye bedre for denne typen rot. Å bruke såpe og vann til å søle i pantryet kan skape en melpasta som ender opp i sprekkene i skapene dine. Dette kan gi en matkilde for mealybugs og andre pantry-skadedyr.

Oppbevar tørre varer i lukkede beholdere

Selv om det å oppbevare gjenstandene dine i forseglede beholdere er en fin måte å holde ut eventuelle pantry-skadedyr, når det gjelder måltidmidd, er det lurt å holde lagret forseglet fordi det vil holde middene unna.

Mel tas med hjem på varer fra matbutikken. Ved å holde disse varene forseglet i de riktige beholderne, sikrer du at de ikke sprer seg lett til andre pantryartikler.

råd

Når du organiserer tørre pantryartikler, se etter beholdere som har lufttette lokk og gummipakninger. Det er mange alternativer der ute, så finn det som fungerer best for deg mens du holder spiskammerset ditt fritt for midd.

Ha en plan for å unngå melmidd

Siden melmidd og andre pantry-skadegjørere som sopp ofte kommer hjem fra butikken, sørg for å inspisere ting grundig. Basert på en overflod av forsiktighet, bør du vurdere å sjekke varene dine før du kjøper dem i butikken og igjen før du tar dem med hjem.

Hold også øye med maten din mens du bruker den på kjøkkenet. Hvis du merker merkelige lukter, merkelige teksturer, rare farger eller noe annet som virker “off” på kjøkkenutstyret ditt, er det på tide å gjøre en full inspeksjon.

Roter pantry-varene dine

Pass på at du ikke kjøper lagrede varer i for store mengder. Prøv å kjøpe kun det du skal bruke om 1-2 måneder, og hvis ett produkt går ut før et annet, bruk det først. Dette vil bidra til å sikre at gjenstander ikke sitter for lenge i pantryet. Hvis du har tatt med deg melmidd i boligen og ikke vet det, kan problemet spre seg hvis du lar gjenstander stå uforstyrret.

Tegn på midd angrep

Hvis du oppdager små støvflekker på den nyvaskede balkongen din, er det sannsynligvis et melkemidd-angrep i nærheten.

Gjenstander som er sterkt infisert med midd kan vise følgende tegn:

  • en muggen, sur lukt
  • en nyanse av brun (på grunn av fargen på mellombena)
  • store mengder midd
  • betydelige mengder døde midd

Sørg for å inspisere alle dine tørre pantryartikler, inkludert gjenstander som inneholder hele korn og frø. Melmidd gjemmer seg gjerne i poser med tørrvarer, og hvis de blir stående uforstyrret, kan de spre seg over lagringsplassene dine og andre gjenstander, spesielt hvis det er annet rot de kan spise mens de reiser.

Hva forårsaker pulveraktig mugg?

Mens melorm finnes i mange tempererte klimaer, skyldes dette kun transport av forurensede varer. Melmidd foretrekker varmere temperaturer og høy luftfuktighet, og hvis de ikke ble fraktet rundt kloden på ulike matvarer, ville de forbli i tropene der de naturlig har det best.

Når det kommer til hjemmet ditt, er årsaken til melproblemet nesten helt sikkert en type lagret mat, enten det er mel, frokostblanding eller kjæledyrfôr. Inspiser pantryet ditt for å finne årsaken til melproblemet og prøv å eliminere det umiddelbart.

Hvordan holde melmidd unna

Forebygging av mugg starter i dagligvarebutikken. Start med å inspisere varene dine før du kjøper dem og igjen før du tar dem inn, spesielt hvis du kjøpte dem fra bulkbinger. Pantry-skadedyr florerer i kornbinger i dagligvarebutikker, spesielt når bingene ikke er ordentlig rengjort og kornene ikke roteres riktig i henhold til matsikkerhetsstandarder.

Hjemme, hold melmidd unna ved raskt å støvsuge tørr pantryrot. Oppbevar frokostblandingene dine i lukkede beholdere slik at hvis det er mel, er det lett å holde dem oppe. Vær oppmerksom på varene dine når du bruker dem og hold øye med alt mistenkelig, inkludert merkelige lukter, farger og teksturer, og sørg for at varene dine ikke har utløpt.

FAQ

  • Melmidd stammer fra tropene, hvor de nyter varme temperaturer og høy luftfuktighet, men sendes verden rundt i forurensede kornbaserte varer.

  • Mel vil ikke forsvinne før kilden til problemet er løst. Inntil du har identifisert og fjernet kilden til melproblemet ditt, er det sannsynlig at de vil fortsette å dukke opp.

  • Melbitt biter ikke, men kan gi store skader på oppbevart kjøkkenutstyr som inneholder korn og andre tørre gjenstander, og i tillegg utgjøre en risiko for irritasjon og allergi.

  • Livssyklusen til måltidmidden varierer i lengde og kan vare fra 17-28 dager avhengig av temperatur og fuktighet i miljøet.

[ad_2]