Shadow

Hvor lang tid tar det å selge et hus?

[ad_1]

For noen er det å selge bolig en “ta det som det kommer” slags situasjon. De har tid, ressurser og midler til å søke etter den rette kjøperen, forhandle og reforhandle tilbud, foreta nøkkelreparasjoner, oppdateringer og forbedringer, engasjere eiendomsmeglere og advokater… De kan vente.

For andre er det å selge bolig en «må gjøre det nå»-situasjon. De må unngå en overtakelse. De blir skilt og trenger å avvikle denne eiendelen, eller de vil bare ha en ny start. De må flytte for å jobbe eller for å være nærmere familien. De må betale for omsorgen. Uansett, de har ikke luksusen av tid eller økonomiske ressurser til å vente lenger enn det er mulig.

For disse menneskene er spørsmålet “Hvor lang tid tar det å selge et hus?” det er veldig på topp. Finn ut hvor lang tid det vanligvis tar, hvilke faktorer som påvirker tidslinjen din mest – og hvordan du kan fremskynde prosessen slik at du kan komme videre med livet ditt.

Hvor lang tid tar det å selge et hus?

Det finnes ikke noe hardt og raskt svar på dette. Sannheten – den veldig frustrerende sannheten! – er at det kommer an på. I et hett marked kan det hende du får et tilbud så snart du lister boligen. I et kaldt eller kaldt marked kan hjemmet ditt være på markedet i flere måneder uten interesse. Det tar vanligvis fire til seks måneder å fullføre et salg.

Her er noen faktorer som påvirker hvor lang tid det tar å selge et hjem, ifølge forskning fra The Advisory:

 • Estimert pris (10)
 • Markedstilstand (8)
 • Kvalitet på advokater (8)
 • Kvaliteten på eiendomsmeglere (7)
 • Kjøperposisjon (7)
 • Kjedelengde (7)
 • Tittel, søk eller undersøkelser (6)
 • Tilstanden til naboeiendommen (6)
 • Leie kontra å eie (5)
 • Lokale myndigheter (4)
 • Tid på året (4)
 • Eiendomstilstand (4)
 • Unik eiendom (4)

Råd, en uavhengig ressurs for boligselgere, ga hver faktor en «effektvurdering». Dette viser hvor stor innflytelse de kan ha på tiden det tar å selge en bolig. Prisantydningen har en effektvurdering på 10; «markedsvarme» får 8, det samme gjør kvaliteten på advokater. (Merk: tall i parentes indikerer effektvurdering.)

Som du kan se, er det noen faktorer som er utenfor din kontroll, for eksempel tilstanden til naboeiendommen og markedstilstanden. Det er imidlertid mange faktorer du kan påvirke, for eksempel tilstanden til eiendommen, kvaliteten på advokater og eiendomsmeglere og prisantydning.

La oss se på prisen: dette er et område hvor du har mye kontroll. Du kan ikke se etter mer enn sammenlignbare boliger i ditt område og forvente å foreta et salg – langt mindre et raskt salg. Når en eiendom er overpriset, kan den ha mange visninger, men kjøpere er uvillige til å fullføre salget. Når du senker prisen, kan du generere mer interesse og, hvis du er heldig, til og med starte en budkrig.

En annen svært viktig faktor som du i stor grad kan kontrollere er kjøperens posisjon. Når du selger boligen din med en eiendomsmegler og ser etter tradisjonelle kjøpere (dvs. de som får finansiering fra boliglån) er du gjenstand for mange usikkerhetsmomenter. Vil kjøpers finansiering gå gjennom? Vil långiver trekke tilbake godkjenningen (som kan skje hvis kjøperen ikke lenger oppfyller lånekravene)? Vil långiver nekte å finansiere en bolig med problemer som skadet tak, skadet VVS, ødelagte eller utdaterte ledninger og så videre? (Svaret her er mest sannsynlig nei fordi det ikke er en akseptabel risiko for dem.) Å jobbe med en kontant boligkjøper lar deg kontrollere hvem du selger til. De trenger ikke en utlåner eller deres vanskelige restriksjoner. De kan kjøpe hvilket som helst hus de velger – og det er en grunn til at de ofte kalles «vi kjøper hvilket som helst hus»-selskapet. De vil kjøpe boliger som er i mindre enn optimal stand. Du trenger ikke å kaste bort penger eller tid på reparasjoner. Du kan forenkle hele prosessen ved å samarbeide med et anerkjent selskap.

[ad_2]