Shadow

HØST vs VÅR: Hva er den beste tiden å bryte bakken?

[ad_1]

Etter hvert som dagene blir kortere og været begynner å avkjøles, begynner mange av oss å lure på: er det på tide å bryte bakken ennå? I dette blogginnlegget skal vi sammenligne høst og vår som den beste tiden å legge torv på, slik at du kan ta den avgjørelsen som er riktig for deg. Fortsett å lese for å lære mer!

Hva du bør vurdere når du bestemmer deg for når på året du skal legge bakken

“Turfing er en flott, effektiv og estetisk måte å forvandle din rotete eller slitte plen på,” sier Wayne’s Landscaping. En velholdt og sunn plen kan øke fortauskantens appell og gjøre ethvert uterom mer innbydende. Hvis du tenker på asfaltering, er det et par ting du bør vurdere før du setter i gang. Det vil si, hvilken tid på året er best å asfaltere bakken?

vær

En av de viktigste faktorene å vurdere når du skal bestemme når du skal asfaltere, er været. Du vil sørge for at været er gunstig for at jorda skal slå rot. Generelt er vår og høst de beste tidene på året å legge torv på, siden været verken er for varmt eller for kaldt. Selvfølgelig er hvert sted forskjellig, så det er viktig å sjekke hva den gjennomsnittlige vår- og høsttemperaturen er der du bor før du bestemmer deg.

Hold øye med prognosen

I tillegg til å ta hensyn til det generelle klimaet i din region, er det også viktig å holde øye med prognosen frem til planlagt leggedato. Du bør passe på at det ikke kommer regn i meldingen, da for mye fuktighet kan hindre nyåpnet torv i å slå rot. Kraftig regn kan også vaske bort jordoverflaten, noe som er avgjørende for sunn gressvekst.

Velg din leverandør med omhu

Ikke alle torvleverandører er skapt like. Når du skal avgjøre når du skal legge torv, er det viktig å velge en leverandør som KUN henter gresset sitt fra sertifiserte dyrkere. Dette vil bidra til å holde den nye gressbanen fri for ugress og skadedyr og av høyeste kvalitet.

Tidsplanen din

En annen ting å vurdere når du bestemmer deg for når du skal pitche er timeplanen din. Å legge bakken er en stor jobb og det er viktig å sørge for at du har nok tid til å gjøre det riktig. Hvis du er avslappet og har god tid til rådighet, kan sommerlandskap være et godt alternativ for deg. Men hvis du har kort tid, kan vår eller høst være de beste valgene, da de generelt har mer moderate værforhold.

Fordeler med høstinstallasjon

Mange lurer på om det er bedre å legge torv om våren eller om høsten. Her er de mange fordelene med høstbelegg:

For det første er været om høsten vanligvis mye roligere enn om våren. Det er færre regnværsdager, noe som gjør at jorda ikke er like mettet med vann. Dette er viktig fordi vannmettet jord er en av hovedårsakene til at nylagt torv ikke legger seg.

For det andre er kjøligere temperaturer om høsten ideelle for gressvekst. Gresset vil vokse saktere enn det gjorde om våren, men dette gir det faktisk en sjanse til å utvikle et dypt og omfattende rotsystem, noe som er avgjørende for en sunn plen.

Til slutt, mens våren kan være den tradisjonelle tiden å legge torv, har høstinstallasjon en rekke betydelige fordeler.

Fordelene med fjærinstallasjon

Våren er også en god tid å legge bakken på. Varmere vær betyr at gresset vil begynne å vokse raskere, noe som gir deg et forsprang på plenen din. Det kan imidlertid dukke opp mer ugress om våren, som kan konkurrere med den nye plenen din om plass og ressurser.

Til syvende og sist avhenger den beste tiden å bryte bakken av omstendighetene og prioriteringene dine. Hvis du vil være sikker på ideelle forhold, kan høsten være det beste valget. Men hvis du vil begynne å ta vare på plenen din, kan våren være det beste alternativet.

Hvordan forberede plenen for nytt gress

Her er en trinn-for-trinn-guide for å forberede hagen din for ny gressinstallasjon. Her er fire trinn du bør ta for å forberede plenen din for nytt gress:

Test jorda din

Det første trinnet er å teste jorda. Du må vite hvilken type jord du har for å velge riktig type torv for plenen din. Det er to typer jordtester du kan gjøre: en kjemisk test og en fysisk test.

Hvis du vil gjøre en kjemisk test, kan du kjøpe et testsett fra din lokale hagebutikk eller på nett. Disse settene kommer vanligvis med alt du trenger, inkludert instruksjoner om hvordan du samler prøven og hvordan du tolker resultatene.

Hvis du vil gjøre en fysisk test, er det bare å grave opp et lite stykke torv fra plenen din. Etter å ha fjernet folien, ta en titt på jorda under. Er det sand, leire eller et sted i mellom? Dette vil gi deg en ide om hvilken type torv som fungerer best for plenen din.

Fjern eksisterende vegetasjon

Når du har testet jorda, er det på tide å fjerne eksisterende vegetasjon fra plenen din. Dette inkluderer gress, ugress og steiner. Hvis det er store steiner, kan du fjerne dem eller dekke dem med landskapsstoff slik at de ikke hindrer veksten av det nye gresset.

Plan grunn

Når du har fjernet all vegetasjonen og steinene fra plenen din, er det på tide å jevne ut jorda. Dette trinnet er viktig fordi det sikrer at din nye gressbane får en jevn overflate å vokse på. Du kan bruke en hagerive eller en spade for å jevne ut jorda.

Finn ut hvilken type gress som fungerer best for plenen din

Hvis du er som folk flest, antar du sannsynligvis bare at det er torv og så er det gress. Men sannheten er at det er en rekke alternativer tilgjengelig når det kommer til terreng, hver med sine egne fordeler.

Naturlig terreng: Naturlig gress er akkurat det det høres ut som – gress dyrket i naturen. Denne typen bakken brukes oftest på idrettsbaner og parker fordi den gir en stabil spilleflate.

Kunstig gress: Kunstgress er laget av syntetiske gressfibre som er designet for å se ut og føles som ekte gress. Denne typen torv brukes oftest i boligområder fordi den er lett å vedlikeholde og ikke krever mye vann.

Kostnadshensyn

Når det gjelder landskapsarbeid, er det flere kostnadsbetraktninger å huske på. Den første er kostnadene for selve bakken. Dette kan variere avhengig av hvilken type gress du velger og størrelsen på plenen din.

Den andre kostnadsbetraktningen er arbeidskostnad. Hvis du planlegger å legge gresset selv, bør du vurdere kostnadene ved å leie eller kjøpe utstyr. Men hvis du ansetter en profesjonell til å gjøre jobben, må du betale for deres tid og ekspertise.

Til slutt må du også vurdere kostnadene ved vedlikehold. Når torven din er etablert, må du vanne, klippe og gjødsle den regelmessig. Disse kostnadene kan øke over tid, så det er viktig å ta dem inn i budsjettet før du starter prosjektet.

beslutning Er det bedre å torv om høsten eller våren? Svaret, som med de fleste ting i livet, er at det kommer an på. Hvis du har tid og tålmodighet til å vanne ditt nylagte torv hver dag til det er etablert, kan våren være den beste tiden for deg. Men hvis du ønsker en hage med lite vedlikehold som vil være mindre arbeid på sikt, så er høsten sesongen for deg.

[ad_2]