Shadow

HAGEMANN: ‘MIN HAGE ER UNDER ANgrep’ – Avis

[ad_1]

Delikat enkeltblomst | Bilder av forfatteren

Q. Kan du foreslå en raskt voksende klatrer som er egnet for dyrking i en stor potte utenfor soveromsvinduet på vestsiden av huset vårt i Lahore? Tanken er at systemet skal være en privat skjerm som avleder direkte sollys og gjør soverommet om til et koselig rom. Grunnen er at min eldre svigermor, som er en planteelsker, bruker mesteparten av tiden sin på å hvile. i sengen, og det ville gi ham litt glede. Det ville vært fint om blomstene duftet og klatrefuglereiret var kjent.

EN. For en gjennomtenkt idé! En hvit drue pasjonsblomst er det som umiddelbart kommer til tankene. Du må kanskje gi den en årlig “hårklipp” i januar for å holde den under kontroll. Det finnes flere forskjellige varianter av denne vakre klatreren/rullatoren, lett å finne på dine lokale barnehager og Pattoki. Noen av dem er aromatiske. Lilla solfugler, ofte feilaktig kalt kolibrier, vever noen ganger praktfulle hengende reir på lidenskapsblomstranker. Disse små fuglene er morsomme å se på mens de driver med virksomheten sin.

Q. I hvilken måned kan grønnsaker dyrkes i potter i Karachi? Jeg trenger nok frø til dette, hvor kan jeg få tak i det?

EN. De fleste grønnsaker kan dyrkes i store potter og andre beholdere med dreneringshull i bunnen. Poenget er ikke å klemme dem for hardt for å gi dem nok plass til å vokse til full størrelse når de blir voksne. Den første søndagen i hver måned tilbyr denne spalten en guide til hvilke grønnsaker du skal dyrke og når. Grønnsaksfrø er lett tilgjengelig i hagebutikker.

Alle dine hagespørsmål vil bli besvart her

Q. Maur spiser bladene til rosebuskene mine i Defense City, Karachi. Kan du foreslå en organisk måte å hindre dem i å gjøre dette?

EN. Bladkuttermaur, bier og biller kan blande planteblader, og beholde biter av avkuttede blader for bruk i reirene deres. Alle disse kan kontrolleres ved å spraye med neemolje og vannløsning. Du kan kjøpe organisk neemolje i de fleste hagebutikker. Mengden neemolje som skal brukes i vannblandingen varierer fra merke til merke, med noen merker som er sterkere enn andre, så det er viktig å følge instruksjonene på etiketten. Hvis bladlus ikke er problemet – det kan være at maurene rett og slett lever av andre skadedyr som bladlus – vil en neemoljeløsning fungere like bra.

Magnolia fantastisk

Q. Din nylige artikkel “Pushing Stauder” har inspirert meg til å gjenoppbygge hagen min nær nasjonalstadion i Karachi. Hvor kan jeg kjøpe frøplanter av de 3 plantene du nevnte?

EN. Det er tydelig at plantene noen ganger har blitt dyrket fra importert kinesisk frø av lokal opprinnelse.

Spørsmål. Plantene i min vestvendte hage i forsvarsfase 5 i Karachi ga noen problemer. Bladene til pottede gerberaer krøller seg gradvis og tørker. Jeg har en søtpotetranke som vokser som bunndekke, men plutselig er det hull i bladene. Et flygende insekt ser ut til å tygge på bladene. Endelig min eviggrønne [periwinkle] planter i et blomsterbed i full sol er modne, men barken spises etter hverandre. Hva kan jeg gjøre for å stoppe eller kontrollere alle disse angrepene?

EN. Det ser ut til at alle plantene dine lider av insektangrep/angrep. Spraying med organisk neemolje bør løse problemene. Se svaret på et av spørsmålene ovenfor for mer informasjon om bruk av neemspray. Gerberaer kan utsettes for mye direkte sollys. Å flytte dem til et litt skyggefullt sted bør også hjelpe med sprøyting.

Pasjonsblomst

Q. Kan magnoliatrær vokse i Lahore? I så fall, hvor kan jeg kjøpe den og når kan jeg plante den?

EN. Du vil gjerne vite at magnolia er veldig bra i Lahore-området. Frøplanter kan bli funnet på noen, men ikke alle, av dine lokale barnehager fra vinter til tidlig på våren. Vanligvis selges de i riktig sesong for planting.

Send gjerne dine hagespørsmål til [email protected]. Ikke glem å inkludere posisjonen din. Forfatteren svarer ikke direkte på e-post. E-poster med vedlegg vil ikke bli åpnet

Skrevet av Dawn, EOS 24. juli 2022

[ad_2]