Shadow

En oppfordring til å støtte ‘United to Defeat Malaria’

[ad_1]

Tidligere i år begynte jeg å jobbe med Jonathan Kidwell mens jeg lette etter måter det profesjonelle skadedyrbekjempelsesmiljøet i Nord-Amerika kunne bidra til å håndtere vektorbårne sykdommer og matusikkerhet på global skala. Kidwell er senioroffiser, partnerskap og utvikling, for United to Defeat Malaria, en kampanje finansiert av FNs (UN) Foundation med base i Washington, DC.

Mens matforsyningsinnsatsen på pressetiden er i forskningsfasen, har vi som skadedyrbekjempere (PMP) en mulighet til å støtte denne gruppens innsats for å redusere trusselen om malaria ved å utvide virkningen av vår rolle som beskyttere av folkehelsen i familier jorden rundt. .

KRIGEN FORTSETTER

Nylig hadde jeg muligheten til å diskutere United to Defeat Malaria-kampanjen med Kidwell for å ta opp dette problemet på hodet til Pest Management Professional-lesere. Mange har hørt om Nothing But Nets-kampanjen som startet i 2006. United to Defeat Malaria erstatter ikke denne innsatsen; snarere bygger den på den. Å skaffe myggnett i tredjeverdensland er et enkelt, håndgripelig og umiddelbart skritt som kan begrense folks eksponering for infiserte mygg i hjemmene deres. Det er imidlertid bare ett trinn av mange.

Akkurat som skadedyrbekjempelsesindustrien tok i bruk tilnærmingen Integrated Pest Management (IPM), bruker United to Defeat Malaria nå flere strategier for å fortsette kampen. I tillegg til å gi behandlede nett, inkluderer kampanjeinnsats å gi forebyggende medisiner til gravide kvinner; utstyr og materialer for gjenværende innendørsapplikasjoner; diagnostisk testing; og medisiner etter eksponering.

“Kampanjens innvirkning går utover å finansiere prosjekter på bakken,” sier Kidwell. United to Beat Malaria er dedikert til å bygge og styrke partnerskap og mobilisere malariamestere rundt om i verden som samler sine lokalsamfunn og folkevalgte for å bekjempe denne sykdommen – en sykdom vi kan utrydde i denne generasjonen.»

HVORDAN PMPS KAN HJELPE

Dan Baldwin

Dan Baldwin, BCE, CCFS, CP-FS

FN-stiftelsen ser etter partnere, talsmenn og ambassadører, og jeg kan ikke tenke meg en bransje som er bedre egnet til å hjelpe enn vår. Kidwell påpeker at kampanjen ikke har en helhetlig tilnærming til partnerskapsmuligheter. Snarere kan partnerskap utvikles på flere måter, inkludert direkte økonomisk støtte; bevisstgjøring i lokalsamfunnene våre ved å snakke med lovgivere; og tilby annonseplass på selskapets nettsteder for å hjelpe til med å fokusere oppmerksomheten på dette kritiske problemet.

Kampen mot malaria, andre vektorbårne sykdommer og matusikkerhet på grunn av skader og tap av skadedyr kan vinnes. Som et IPM-system vil det imidlertid motta innspill fra en rekke kilder. Finansiering er alltid viktig, men å spre ordet i vår bransje og lokalsamfunn er ekstremt viktig.

For å lære mer om United to Beat Malaria og UN Foundation, besøk BeatMalaria.org eller kontakt Kidwell på [email protected]. For å finne ut hvordan du kan hjelpe til med å støtte arbeidet med å håndtere matusikkerhet på grunn av matskade og tap, ikke nøl med å kontakte meg direkte på [email protected].

Malariafakta på et øyeblikk

  • Anopheles mygg kan bære parasitten som forårsaker malaria.
  • Malaria er fortsatt en av de viktigste og mest alvorlige sykdommene menneskeheten står overfor, selv om den kan forebygges og behandles.
  • Nesten halvparten av verdens befolkning bor i områder med risiko for overføring av malaria i 87 land og territorier.
  • I 2020 forårsaket malaria anslagsvis 241 millioner kliniske episoder og 627 000 dødsfall – mest hos barn og gravide kvinner. Omtrent 95 prosent av disse dødsfallene var i den afrikanske regionen til Verdens helseorganisasjon (WHO).

Kilde: CDC.gov/malaria/malaria_worldwide/impact.html

[ad_2]