Shadow

Doctor’s Casebook: Hagearbeid er bra for din mentale helse

[ad_1]

Dr. Keith Souter skriver: Den var full av gigantiske gresskar, tromboner og en lastebil med Boston Squashes og Burgess Buttercups. Så hun har massevis av sunne godbiter i huset sitt og mye gresskarskjæring å gjøre på slutten av måneden.

Hagearbeid er veldig gøy, og jeg har alltid syntes prosessen med å grave, grave og jobbe med jorda har vært veldig terapeutisk. Og så når plantene begynner å vokse, høster du fordelene.

Det er forsket mye på de psykologiske fordelene ved hagearbeid og andre fritidsaktiviteter. En nylig publisert studie av forskere ved University of Florida fant at hagearbeid reduserte stress, angst og depresjon hos friske kvinner som deltok på hagekurs to ganger i uken. Ingen av studiedeltakerne hadde drevet hagearbeid før.

Trening med planter kan redusere angst. Bilde: Adobe Stock

Studien ble utført på 32 kvinner i alderen 26-49. I denne sammenhengen undersøkte de faktorer som kroniske helsetilstander, tobakksbruk og rusmisbruk, og anbefalte medisiner mot angst eller depresjon.

Halvparten av gruppen ble tildelt hagearbeid og den andre halvparten til kunst-økter. Begge gruppene møttes to ganger i uken i totalt åtte ganger. Kunstgruppen fungerte som et sammenligningspunkt med hagegruppen.

På hageverksteder lærte deltakerne å sammenligne og plante frø, transplantere forskjellige typer planter og høste og nyte spiselige planter. De som deltok i kunstlagingsøktene lærte teknikker som papirproduksjon, trykking, maling og collage.

Forskerne rapporterte at hagearbeid og kunstgruppene opplevde lignende forbedringer i mental helse, med gartnere som rapporterte mindre angst enn kunstnerne.

Forskere lurer på om den ekstra fordelen med hagebruk kommer fra det faktum at planter er så integrert i vår evolusjon. De lurer på om mennesker tiltrekkes av planter fordi vi er avhengige av dem for mat, husly og andre måter å overleve på. Trening med planter kan redusere angst.

[ad_2]